Micro-dermabrasie

Algemene informatie:

Micro-dermabrasie

Een mooie en stralende huid willen we allemaal wel. Helaas wordt de huid in de loop der jaren steeds lelijker. Veel mensen krijgen last van puistjes wanneer ze in de puberteit komen. Bij oudere mensen zie je vaak dat de huid slapper wordt en dat er rimpels en lijntjes ontstaan. Ook de zon heeft een grote invloed op de huid. Er zijn allerlei middeltjes te koop die beloven de huid mooi te maken en te houden. Maar vaak is het resultaat niet optimaal. Wanneer je echt zoekt naar een oplossing voor een mooie en stralende huid, dan is microdermabrasie misschien een optie. Wat houdt microdermabrasie precies in?

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een soort peeling. Bij een peeling worden de dode huidcellen verwijderd en worden de nieuwe en jonge huidcellen weer zichtbaar. De bovenste laag van je huid wordt er als het ware afgehaald. Microdermabrasie is een zogehete mechanische peeling, dit omdat er gebruik wordt gemaakt van een apparaat. Met dit apparaat worden hele fijne aluminiumoxyde kristallen op de huid aangebracht. Daarna wordt de huid langzaam geschuurd om alle dode huidcellen goed los te maken. Als laatste worden deze dode huidcellen verwijderd. Tegelijkertijd wordt door de behandeling het aanmaken van nieuwe huidcellen bevorderd. Ook wordt er collegeen en elastine aangemaakt, waardoor de huid er strakker en jonger uit zal zien.

Voor wie is microdermabrasie geschikt?

In principe is microdermabrasie voor iedereen met bepaalde huidproblemen geschikt. Leeftijd en huidskleur maakt niet uit. Microdermabrasie wordt vooral bij de volgende problemen toegepast.

 • Rimpels
 • Lijntjes
 • Grove of verstopte poriën
 • Verouderde huid
 • Ouderdomsvlekken
 • Onregelmatigheden op de huid zoals acné, meeëters en gerstekorrels
 • Littekens
 • Huidverkleuringen
 • Futloze huid
 • Rokershuid
 • Vlekkerige huid

De meeste mensen kiezen voor een microdermabrasie behanding voor het gezicht, maar andere plekken zijn ook mogelijk, zoals;

 • Decolleté
 • Hals
 • Rug
 • Handen
 • Microdermabrasie behandeling

Het beste kan je voor een microdermabrasie behandeling naar een schoonheidsspecialiste of dermatoloog gaan. Er zijn verschillende sets te koop om thuis te gebruiken, maar het resultaat zal minder zijn dan wanneer je naar een schoonheidsspecialiste gaat.

Voorbereiding

Wanneer je microdermabrasie overweegt, dan kan je het beste eerst een vrijblijvende afspraak met een schoonheidsspecialiste maken. Zij zal bekijken of je huid gebaat is bij microdermabrasie en hoeveel behandelingen je eventueel nodig hebt. Samen zal je gaan bekijken welk resultaat je wilt bereiken en wat er mogelijk is. Voor grote huidproblemen heb je meer behandelingen nodig dan voor kleine huidproblemen.

Microdermabrasie behandeling

Na een eerste gesprek kan er een afspraak gemaakt worden voor de behandeling zelf. De schoonheidsspecialiste zal beginnen met het reinigen van de huid. Daarna zal het apparaat je huid gaan behandelen. Na afloop krijg je over het algemeen een lekker masker en een crème die bij jouw huidtype past. Afhankelijk van je huidproblemen en het resultaat dat je wilt bereiken, zijn er misschien meerdere behandelingen nodig. Er moet minimaal twee weken tussen de behandelingen zitten om de huid goed te laten genezen. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt, kan samen worden bekeken wat er nodig is om je huidconditie op peil te houden. Aangeraden wordt bijvoorbeeld om twee keer per jaar een microdermabrasie behandeling te ondergaan.

Is Microdermabrasie veilig?

Microdermabrasie is een veilige manier om huidproblemen aan te pakken en de huid mooi en jong te houden. Er worden geen chemische middelen gebruikt en de huid kan niet worden beschadigd. Na de microdermabrasie behandeling zal de huid misschien een dag rood zien, maar dit zal snel weer wegtrekken. Aangeraden wordt wel om uit de zon te blijven of je anders goed in te smeren met een hoge factor. Verder zal je advies krijgen van de schoonheidsspecialiste voor het gebruik van bijvoorbeeld een dag en nachtcrème.

Conclusie

Veel mensen hebben last van huidproblemen, dit kan bijvoorbeeld acné zijn, maar ook littekens, rimpels en lijntjes. Een oplossing voor deze problemen kan microdermabrasie zijn. Microdermabrasie is een soort peeling. Bij een peeling worden de dode huidcellen verwijderd, waardoor de jonge huid boven komt te liggen. Je huid zal hierdoor er stralender, strakker en jonger uitzien!

Vul onderstaand formulier in voor uw vraag of afspraak.

Uw naam *

Uw email *

Onderwerp *

Uw bericht *

* noodzakelijke velden